Sir Henry Morgan was een gekende kaper in de 17e eeuw. Dat deze rum naar hem vernoemd werd, heeft uiteraard te maken met de link die vaak gelegd word tussen piraterij en rum. De oprichter noemde in 1945 bij oprichting zelf zijn distilleerderij naar hem: de Captain Morgan Rum Company.
De spiced rum is de gekruide variant van de Jamaicaanse rum en zit in het gamma van de Diageo groep, die naast deze rum o.a. ook Guinnes, Smirnoff, Johny Walker Baileys en Tanqueray produceren.
Alhoewel ik zelf een stiekeme fan ben van piraten, hoef ik dat nu niet per se op mijn fles rum staan hebben. Meer nog: ik vind dat dat ruikt naar commerce. Ik kan me niet voorstellen dat de echte Henry Morgan zeer gediend zou zijn met hoe hij geportretteerd werd, dus voor mij is de hele verpakking een beetje een afknapper.
't Gaat natuurlijk niet alleen om de verpakking, bij openen valt een zachte vanille geur op. In de eerste slok ontdek ik een kruidige karamel die zacht wegebt en snel verdwenen is. Het brand een beetje en het is wel in balans, maar in het algemeen vind ik hem iets te licht aanvoelen. Dat komt omdat hij maar een 35% alcohol bevat, maar ook qua kruiden blijf ik op mijn honger zitten.
Een gouden rum met een mooie teint is deze rum, afkomstig van Jamaica. Het recept is gebaseerd op een eeuwenoud recept van een apothekersduo uit Kingston. De rijping is beperkt tot 1 jaar op eikenhouten vaten zijn en dat proef je.
Gebalanceerde rum
What she said: " Goh ja, dat is wel ok"
Commercieel product
Mist wat punch en karakter